Over De Twaalfde Man

Wie is De Twaalfde Man?

Marc Volleman is de kracht achter De Twaalfde Man. Met meer dan 15 jaar ervaring lever ik support en advies op het gebied van communicatie en presentatie voor bedrijven en organisaties. Met mijn persoonlijke betrokkenheid en ervaring denk ik mee over jouw verhaal en manier van presenteren. Met maar een doel; jij scoort bij je klant!

Dat doe ik niet alleen. Waar nodig zorg ik voor de beste mensen om me heen met hun eigen specialiteiten om samen het spel van communicatie en presentatie te spelen.

Mijn grootste kwaliteit is het positioneren van jouw merk en de volledige doorvertaling van het merk zowel in je bedrijf als naar jouw klant.

De Twaalfde Man zorgt met professionele ondersteuning op het gebied van presentatie en communicatie voor het succes van jouw bedrijf bij jouw klant. Dat doe ik met een gezonde dosis Zeeuwse nuchterheid. Eerlijk en transparant zonder verrassingen achteraf en alleen het resultaat telt.

Waar komt de naam vandaan?

De naam De Twaalfde Man komt oorspronkelijk uit het American Football. In 1922 blies de Texas A&M University deze term leven in. Zo had de coach van het American Footballteam van A&M een dreigend tekort aan wisselspelers. Daarop vroeg de coach iemand uit het publiek, die onlangs gestopt was met American Football, om als wisselspeler het team te versterken.
De man uit het publiek stemde hiermee in. Hoewel hij niet in actie hoefde te komen, symboliseerde hij de bereidheid van alle mensen in het publiek, om voor hun team in actie te komen. Met de aanwezigheid en vocale ondersteuning van de fans wordt het team ondersteund alsof zij met een twaalfde man spelen.

Met die gedachte levert De Twaalfde Man support en advies aan bedrijven en organisaties op het gebied van communicatie en presentatie.

Daarnaast is De Twaalfde Man de ondernemer Marc Volleman, als eerste aanspreekpunt, als vraagbaak en als adviseur. Daaromheen zit een uitgebreid netwerk van zo’n twaalf specialisten die uitblinken in hun vakgebied waarmee De Twaalfde Man samenwerkt.

Wil je meer informatie of heb je een vraag?

Wat vinden klanten van De Twaalfde Man?

Tijd voor koffie?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Of gewoon samen een kop koffie drinken? Laat het ons weten.

Contact formulier